Föreningen

Stigsökarna bildades 1943. Klubbens hemvist är Bengtsfors kommun i norra Dalsland. Landskapet är som ett Sverige i miniatyr och idealiskt för orientering.

Många stigsökare har under åren utvecklats till stororienterare. Bland annat har världsmästaren m.m. Niclas Jonasson sin orienteringsuppväxt hos oss.

Stigsökarna har även gott rykte som arrangör. De tre senaste åren har vi i samarbete med grannklubbar arrangerat Götalandsmästerskapen, Swedish League och egna tävlingen Stigsökarträffen förutom assistans i Världscupen och VM.

Våra kartor revideras kontinuerligt. Med moderna kartor kan vi arrangera läger för hågade klubbar. Sommartid ordnas Naturpass. Det finns också fasta kontroller lämpliga att upptäcka med cykel längs Dalslands Kanal. För ”bergsbestigning” finns Tre Toppar.

Stigsökarna tar även samhällsansvar. Vi har satt ut en Kulturorientering med skyltar över sevärda byggnader och andra företeelser i Bengtsfors. Klubben hjälper också till att röja och rusta upp vandringsleder.

Bengtsfors med omnejd är en livligt frekventerad turistort, speciellt sommartid. Förutom orientering i de djupa skogarna rekommenderas det stora sjösystemet med bad och fiske eller varför inte en tur med kanot eller kanalbåt. En cykeltur eller att trampa dressin kan också vara en spännande upplevelse.

Både som ortsbo eller långväga gäst är ni välkomna till Stigsökarna och våra aktiviteter.

Kontakter:  Stigsökarna, Storgatan 37, 666 30 Bengtsfors

This is a mailto link                  www.stigsokarna.se

Nils-Göran Karlsson, ordf.             0531-611 54

Johan Lilljeqvist, sekr.                   0706-50 01 31

Orientering, en charmfull och skärmfull sport!

Uppdaterad: 15 MAR 2017 18:32

Våra samarbetspartners: