Föreningen

Stigsökarna bildades 1943. Klubbens hemvist är Bengtsfors kommun i norra Dalsland. Landskapet är som ett Sverige i miniatyr och idealiskt för orientering.

Många stigsökare har under åren utvecklats till stororienterare. Bland annat har världsmästaren m.m. Niclas Jonasson sin orienteringsuppväxt hos oss.

Stigsökarna har även gott rykte som arrangör. De tre senaste åren har vi i samarbete med grannklubbar arrangerat Götalandsmästerskapen, Swedish League och egna tävlingen Stigsökarträffen förutom assistans i Världscupen och VM.

Våra kartor revideras kontinuerligt. Med moderna kartor kan vi arrangera läger för hågade klubbar. Sommartid ordnas Naturpass. Det finns också fasta kontroller lämpliga att upptäcka med cykel längs Dalslands Kanal. För ”bergsbestigning” finns Tre Toppar.

Stigsökarna tar även samhällsansvar. Vi har satt ut en Kulturorientering med skyltar över sevärda byggnader och andra företeelser i Bengtsfors. Klubben hjälper också till att röja och rusta upp vandringsleder.

Bli medlem

Om Ni är intresserad av orientering , träning mm och önskar bli medlem i Stigsökarna, så är Ni välkomna att lämna den till ordf Nils Göran Karlsson på tel 0531-61154 eller mobil 070-6960754 samt på mail stigsokarna@telia.com.

Medlemsavgift för familj 250:- och enskild 100:-

Vi önskar se Er som medlem och välkommen till Stigsökarna.