Hoppa till sidans innehåll

Hitta Rätt-kurs

30 OKT 2010 09:51
Succé för Hitta Rätt-kursen
  • Skapad: 30 OKT 2010 09:51

Succé för Hitta Rätt-kursen

 

Aldrig trodde vi att det skulle komma över 50 föräldrar och barn till upptaktsträffen för vår orienteringskurs. Det blev direkt till att dela upp i två grupper, så i stället för sex tillfällen fick vi ha elva träffar. Onsdagar och torsdagar samlades vi i omgivningarna av Bengtsfors.

 

Programmet bestod av kartpromenad i centrum, miniorientering och stafett på Sågudden, kartträning på Huvudgingen och orienteringsbana vid BoIS-gården. De två sista gångerna var det femkamp vid Långevi och avslutning vid Gammelgården på Majberget. Där ordnade vi tipspromenad, tävlingslik orientering med elektronisk kontrollstämpling. En skattjakt hann vi med innan korvgrillningen och fikat i den nedgående solens sken. Innan deltagarna skingrades fick familjerna diplom och ungdomarna orienteringskörkort.

 

Denna kurs ingick i ett projekt för föräldrastöd kallat Ideella krafter som staten bidragit med pengar till. I planeringen med Bengtsfors Kommun räknade vi med max 20 deltagare.

 

Det mest glädjande var den stora uppslutningen och intresset. De två avslutningsdagarna kom totalt 54 ivriga kursdeltagare. Många invandrare som bor i Billingsfors kom med buss och fick skjuts till samlingarna av Mats Viking och andra deltagare. Majoriteten av dessa var somalier som nu fick uppleva den svenska naturen, helt väsenskilt från moderlandet. Även fikat som avslutade varje aktivitet var populärt. En mamma bakade kakor och bjöd på, de smakade mycket gott.

 

Ledare har varit Anneli Gordon, Johan Lilljeqvist, Margareta och Nils-Göran Karlsson. Vid några tillfällen har fler klubbmedlemmar stöttat ovanstående.

 

En forskare, Saeid Abbasian, från Inst. För kvinnors och barns hälsa vid Uppsala universitet har följt kursen. Vi har fått frågor att besvara vid starten, under tiden och efter genomförd kurs.

 

Alla har varit mycket positiva till vårt sätt att klara denna stora utmaning. Vi har hört många lovord från kommunen, deltagarna, allmänheten, invandrarlärare och forskare.

 

Vår förhoppning är att vi visat på möjligheterna med orientering och skogsupplevelser. Kanske vi får många nya aktiva medlemmar i vår klubb till kommande år.

                                           

                                                                                                             N-G K Projektledare

 

Succé för Hitta Rät1.doc

Skribent: Roland Jonasson
 

Våra samarbetspartners:

Gynna gärna våra

samarb

 

 

 
 
Munkeröds Industri AB
 
SJB-logo_CMYK_-3-§
 
frontbild2
'
 
Besöksräknare
from 20090405:

Postadress:
Stigsökarna - Orientering
Storgatan 37
66630 Bengtsfors

Kontakt:
Tel: 0730375206
E-post: This is a mailto link...

Se all info